Σεβεροντονέτσκ: Διακόπηκε η απομάκρυνση αμάχων λόγω των επιθέσεων του ουκρανικού πυροβολικού

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ολεξίι Αρεστόβιτς ανέφερε ότι ουκρανοί κομάντος εξαπολύουν επιθέσεις κατά των ρώσων εισβολέων στην περιοχή.

Οι επιθέσεις του ουκρανικού πυροβολικού υποχρέωσαν χθες Σάββατο τα ρωσικά στρατεύματα να αναστείλουν την επιχείρηση για την απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο χημικών στο Σεβεροντονέτσκ, λίγες ώρες αφότου οι δυνάμεις της Μόσχας κατέλαβαν την πόλη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αναφορά του TASS σε δηλώσεις της τοπικής αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, ένας εκ των κορυφαίων συμβούλων του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι άνδρες των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων εξακολουθούν να βρίσκονται στο Σεβεροντονέτσκ. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ολεξίι Αρεστόβιτς ανέφερε ότι ουκρανοί κομάντος εξαπολύουν επιθέσεις κατά των ρώσων εισβολέων στην περιοχή.

Η Ουκρανία θα ανακτήσει όλες τις πόλεις που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και το Σεβεροντονέτσκ, που έπεσε χθες στα χέρια των Ρώσων, τόνισε νωρίτερα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ