Σερβία: ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας

Ο υπουργός εσωτερικών της Σερβίας Ντούσαν Μιχαήλοβιτς ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας σε δημόσια κτίρια και κτίρια όπου στεγάζονται ξένες επιχειρήσεις και θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων.
Ο κ. Μιχαήλοβιτς ανέφερε ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για προληπτικούς λόγους με δεδομένη την αυξημένη δράση τρομοκρατών στο εξωτερικό και μετά τις επιθέσεις στην Τουρκία, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση στη Σερβία.
Ο υπουργός εσωτερικών της Σερβίας διέψευσε δημοσιεύματα του τύπου που αναφέρουν ότι συνελήφθησαν στην πόλη Πάντσεβο ξένοι υπήκοοι από τους οποίους οι αρχές απέσπασαν πληροφορίες για τρομοκρατικά χτυπήματα στη Σερβία. Πολιτικοί αναλυτές στο Βελιγράδι επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων υφίσταται και αυτό γιατί η Σερβία έχει «κακό όνομα» στον ισλαμικό κόσμο εξαιτίας του πολέμου στη Βοσνία. Τελευταία μάλιστα η αρνητική αυτή εικόνα ενισχύθηκε με την απόφαση της σερβικής κυβέρνησης να στείλει στρατεύματα στο Αφγανιστάν.
Πηγή: skai.gr