Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα ξεκίνησε να αφαιρεί τα προπαγανδιστικά της μεγάφωνα

Η Βόρεια Κορέα έχει ξεκινήσει την αποσυναρμολόγηση των προπαγανδιστικών μεγαφώνων της που είναι τοποθετημένα κατά μήκος των συνόρων, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Αντίστοιχες κινήσεις ξεκίνησε σήμερα και η Νότια Κορέα, μιας και από χθες είχε πρώτη ανακοινώσει ότι θα προβεί στην αφαίρεση των προγανδιστικών της μεγαφώνων από τα σύνορα. 

Αυτά είναι κάποια από τα πρώτα πρακτικά, αν και μικρά, βήματα προς τη συμφιλίωση, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Παρασκευής μεταξύ των ηγετών των δύο κρατών.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να επιβεβαιώσουν αν η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει στην προγραμματισμένη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών από τον πυρηνικό της σταθμό. 

Σημειώνεται ότι ως χειρονομία καλής θέλησης, η Νότια Κορέα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής απενεργοποίησε τα μεγάφωνά της που μεταδίδουν ειδήσεις, κορεατικά ποπ τραγούδια και κριτική για το βορειοκορεατικό καθεστώς.

Επίσης, η Βόρεια Κορέα δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα γυρίσει τα ρολόγια της μισή ώρα μπροστά ώστε να συγχρονιστεί με την ώρα της γειτονικής χώρας.
Πηγή: skai.gr