Σενεγάλη: Μυστηριώδης δερματική ασθένεια εμφανίστηκε σε 500 ψαράδες

Περισσότεροι από 500 αλιείς στη Σενεγάλη έχουν προσβληθεί από μια μυστηριώδη δερματική ασθένεια, αφού επέστρεψαν από τη θάλασσα, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Οι άνδρες αυτοί προέρχονται από διάφορα ψαροχώρια γύρω από το Ντακάρ. Έχουν τεθεί σε καραντίνα και τους χορηγείται θεραπεία, σύμφωνα με τον Ουσμάν Γκουεγιέ, τον εθνικό διευθυντή της υπηρεσίας υγειονομικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

«Πρόκειται για δερματίτιδα που συνδέεται με μια λοιμώδη νόσο», εξήγησε. «Το ελέγχουμε και ελπίζουμε ότι θα βρούμε σύντομα για τι πρόκειται».

Στις 17 Νοεμβρίου το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι οι άνδρες αυτοί είχαν δερματικές αλλοιώσεις στο πρόσωπο, τα άκρα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στα γεννητικά όργανα. Παρουσίαζαν επίσης πονοκέφαλο και ελαφρά αυξημένη θερμοκρασία.

Το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στις 12 Νοεμβρίου. Επρόκειτο για έναν 20χρονο οποίος είχε φλύκταινες, πρήξιμο στο πρόσωπο, ξηρότητα στα χείλη και κοκκίνισμα στα μάτια.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται τα εξανθήματα στα χέρια και τα χείλη των ανδρών αυών.

Ο Γκουεγιέ είπε ότι θα σταλεί το πολεμικό ναυτικό για να συλλέξει δείγματα νερού για αναλύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ