Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη Γερμανία (BINTEO)

Το θέμα της κακοποίησης ανηλίκων έχει απασχολήσει πολλές φορές τη γερμανική κοινή γνώμη κυρίως μέσω των σκανδάλων της Καθολικής Εκκλησίας αλλά και τη δίκη το περασμένο καλοκαίρι για την μεγαλύτερη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και παιδεραστίας που αποκαλύφθηκε ποτέ στη Γερμανία με ένα δίκτυο πάνω από 30.000 ψηφιακών επωνυμιών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας περίπου 13.000 υποθέσεις παιδικής κακοποίησης δηλώθηκαν στις αρχές το 2019 αλλά σημαντική αύξηση σημείωσαν οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ που έφτασαν τις 14.000. Πολύ χειρότερα είναι όμως τα πράγματα για τις υποθέσεις που δεν εξιχνιάζονται.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δυο παιδιά ανά σχολική τάξη, εκτιμάται ότι είναι θύματα σεξουαλικής βίας στη Γερμανία. Όσον αφορά το πότε παραγράφεται το έγκλημα της κακοποίησης ανηλίκου, η παιδαγωγός Τανια φον Μποντελσφίνγκ από την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης ΝΙΝΑ, η οποία στηρίζεται από το κράτος, απαντά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle ότι αυτό ποικίλλει και μπορεί ο χρόνος της παραγραφής να ξεκινάει όταν το θύμα γίνει 30 χρονών και να φθάνει ακόμα και τα 30 χρόνια, ανάλογα με τη βαρύτητα του εγκλήματος.

Δείτε το βίντεο. 

Μαρία Ρηγούτσου, Deutsche Welle
 

Πηγή: skai.gr