Κλείσιμο

Σε θάνατο καταδικάστηκαν 11 μέλη μίας συνδεόμενης με την Αλ Κάιντα οργάνωσης

Πακιστανικό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο 11 μέλη μίας συνδεόμενης με την Αλ Κάιντα ισλαμικής οργάνωσης. Κρίθηκαν ένοχα για το φόνο δέκα ανθρώπων σε επίθεση εναντίον ενός ανώτερου στρατιωτικού διοικητή το 2004, ανακοίνωσαν δικηγόροι.
Όλοι οι καταδικασθέντες ανήκουν στη Jundullah, μία σκιώδη οργάνωση που σύμφωνα με αναλυτές έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα και ξένους μαχητές.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για οργάνωση της επίθεσης εναντίον της αυτοκινητοπομπής που συνόδευε τον αντιστράτηγο Αχσαν Σαλίμ Χάγιατ τον Ιούνιο του 2004. Ο Χάγιατ, που σήμερα είναι στρατηγός, διέφυγε χωρίς να τραυματιστεί, αλλά δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων έξι στρατιώτες, σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν.
Η ενέδρα έγινε σε απάντηση επιχείρησης των δυνάμεων της ασφάλειας στο Νότιο Ουαζιριστάν, 400 χιλιόμετρα ΝΔ του Ισλαμαμπάντ, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις μεταξύ του πακιστανικού στρατού και ενόπλων τα τελευταία δύο χρόνια.
Ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης δήλωσε ότι οι 11 θα ασκήσουν έφεση μέσα σε επτά ημέρες και υποστήριξε ότι το δικαστήριο αυτό δεν είχε αρμοδιότητα να εκδικάσει την υπόθεση. Οι καταδικασθέντες φώναξαν «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Πηγή: skai.gr