Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

102.292 κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα επίσημα νεότερα στοιχεία από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας της χώρας.

Ο ημερήσιος απολογισμός υπερβαίνει ξανά μετά από πέντε ημέρες τις 100.000, αλλά είναι ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με τις 108.069 περιστατικά της προηγούμενης Τετάρτης.

Η νεότερη ανάλυση από την τακτική έρευνα REACT-1 του Imperial College του Λονδίνου, που βασίζεται σε 100.000 τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, αναφέρει ότι τα κρούσματα παραμένουν σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες μετά από τη μεγάλη πτώση που είχε αρχίσει να καταγράφεται λόγω της καθυστερημένης διασποράς της παραλλαγής Όμικρον μεταξύ των μαθητών.

Από την άλλη πλευρά, τα κρούσματα στις μεγαλύτερες ηλικίες συνεχίζουν να πέφτουν μετά από την κορύφωση το πρώτο δεκαήμερο του έτους.

Οι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν στο 24ωρο ήταν 346, ενώ περαιτέρω μειώθηκε ο αριθμός των νοσηλευόμενων (16.594) και των διασωληνωμένων (575).

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των τρίτων δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που έχουν χορηγηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν χθες τα 37 εκατομμύρια, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 64,4% του πληθυσμού από 12 και πάνω.

Όλες οι ειδήσεις

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις