Σε πτώση η δημοτικότητα του Καβαλιέρε

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που παρουσιάσθηκαν από το \"Δημοκρατικό Κόμμα\", στάθηκαν αφορμή για νέα πολιτική αντιπαράθεση στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το \"Partito Democratico\", η δημοτικότητα του Καβαλιέρε, τις τελευταίες εβδομάδες, σημείωσε εντυπωσιακή πτώση. Από το 68% του Σεπτεμβρίου, το οποίο ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει \"σχεδόν εξωπραγματικό\", μειώθηκε στο 47,4%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos, σύμφωνα με το οποίο ο ηγέτης των \"Δημοκρατικών\", Βάλτερ Βελτρόνι, κατάφερε να ξεπεράσει τον Ιταλό πρωθυπουργό και εξασφαλίζει ποσοστό δημοτικότητας 50,5%.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, στενοί συνεργάτες του Μπερλουσκόνι παραδέχονται ότι υπήρξε όντως μια κάποια πτώση, αλλά επιμένουν ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο θεαματική.

\"Ο δείκτης εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, παραμένει ανώτερος του 58%\", δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πάολο Μποναγιούτι.

Ο γνωστός δημοσκόπος Ρενάτο Μανχάιμερ, από τη μεριά του, αναφέρει ότι \"ο πρωθυπουργός έχει χάσει μέχρι και δεκαπέντε ποσοστιαίες μονάδες δημοτικότητας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν γίνονταν σήμερα εκλογές, δεν θα μπορούσε να τις κερδίσει\".

Πολλοί σχολιαστές ερμηνεύουν τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση στον τομέα της παιδείας.
Πηγή: skai.gr