Σε πτώση η δημοτικότητα Μπους

Το ποσοστό των Αμερικανών που εκφέρουν θετική γνώμη όσον αφορά το έργο του προέδρου Τζορτζ Μπους στις ΗΠΑ μειώθηκε στο 29%, σύμφωνα με δημοσκόπηση των NBC News/Wall Street Journal η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα την Τετάρτη.

Το ποσοστό είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στο πλαίσιο της περιοδικής αυτής δημοσκόπησης.

Το ποσοστό δημοτικότητας του Μπους σημείωσε πτώση 6 ποσοστιαίων μονάδων από το 35% του Απριλίου, μετέδωσε το NBC, αποδίδοντας την πτώση αυτή στην μειούμενη υποστήριξη προς την πολιτική που ακολουθεί στις τάξεις των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Το 66% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι δεν εγκρίνουν τις επιδόσεις του Μπους στο ανώτατο κρατικό αξίωμα. Στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών, το ποσοστό όσων υποστηρίζουν ότι ο Μπους ακολουθεί σωστή πολιτική μειώθηκε στο 62% από 75% τον Απρίλιο. Το 32% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων δεν εγκρίνουν το έργο του Μπους.

Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 21% τον Απρίλιο.

Το NBC αποδίδει την μείωση της δημοτικότητας του Μπους μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων στο ότι ο αμερικανός πρόεδρος προώθησε μέτρα για την μεταρρύθμιση όσον αφορά το θέμα των μεταναστών - στα οποία αντιτίθενται πολλοί συντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί. Ακόμη, ρόλο έπαιξε και η πορεία του πολέμου στο Ιράκ.

Το 64% εκφράζει επίσης την απογοήτευσή του για τον τρόπο που ασκεί πολιτική το Κογκρέσο, που ελέγχεται πλέον από τους Δημοκρατικούς. Μόλις το 23% των πολιτών εξέφρασαν θετική γνώμη για το έργο του Κογκρέσου.

Το 68% των Αμερικανών εκφέρουν την γνώμη ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν εσφαλμένη πορεία. Μόλις το 19% των πολιτών θεωρούν ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο εδώ και σχεδόν 15 χρόνια, σύμφωνα με το NBC.

Η δημοσκόπηση, επί δείγματος 1.008 ενηλίκων, διεξήχθη από την Παρασκευή έως την Δευτέρα και έχει ποσοστό σφάλματος 3,1%.
Πηγή: skai.gr