Κλείσιμο

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Χόρτα

Σε κώμα βρίσκεται ο πρόεδρος του Ανατολικού Τιμόρ Ζοζέ Ράμος-Χόρτα. Ο Χόρτα πυροβολήθηκε τη Δευτέρα το πρωΐ στην κοιλιακή χώρα από αντάρτες στην κατοικία του στο Ντίλι, και υποστηρίζεται μηχανικά, σύμφωνα με δηλώσεις του οργανισμού παροχής άμεσης βοήθειας CareFlight.

"Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά και βρίσκεται σε κώμα", δήλωσε ο εκπρόσωπος μετά τη μεταφορά του προέδρου του Ανατολικού Τιμόρ στο Ντάργουϊν.

Πάντως, οι γιατροί που φροντίζουν τον  Ράμος-Χόρτα στο νοσοκομείο του Ντάργουϊν ελπίζουν στην πλήρη αποκατάσταση της υγείας του ασθενή τους, σύμφωνα με δηλώσεις ενός από αυτούς στο γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων.

"Ελπίζω ότι θα αποκατασταθεί πλήρως", δήλωσε ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του Royal Darwin Hospital Λεν Νοταράς. "Το γεγονός ότι η κατάστασή του είναι σταθερή αποτελεί καλή ένδειξη που μας επιτρέπει να πιστεύουμε σε θετικά αποτελέσματα", πρόσθεσε.

Τη "δριμεία καταδίκη" της επίθεσης των ανταρτών διατύπωσε με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

Η πορτογαλική κυβέρνηση, πρώην αποικιακή δύναμη στην περιοχή, "παρακολούθησε προσεκτικά τα θλιβερά γεγονότα στην πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίσθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ζοζέ Ράμος -Χόρτα.

"Η κυβέρνηση καταδικάζει με δριμύτητα τις επιθέσεις και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στη διατήρηση της δημόσιας τάξης και της σταθερότητας στη χώρα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

O πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ, ανακοίνωσε ότι θα σταλούν επιπλέον αυστραλιανές δυνάμεις στο νησί για την αποκατάσταση της τάξης, καθώς εκφράζονται φόβοι για πλήρη αποσταθεροποίηση λόγω της κρίσης.
Πηγή: skai.gr