Κλείσιμο

Σε κατάσταση επιφυλακής η Γεωργία

Το επεισόδιο συνέβη μετά τις χθεσινές καταγγελίες του υποστηριζόμενου από τη Μόσχα ηγέτη της Ατζάριας, Ασλάν Αμπατσίντσε ότι οι δυνάμεις της Γεωργίας προετοιμάζουν πραξικόπημα ενάντια στην εξουσία του στην αυτόνομη περιοχή.
Οι στρατιώτες σταμάτησαν με προειδοποιητικές βολές στον αέρα στη μεθοριακή περιοχή Τσολόκι την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον γεωργιανό πρόεδρο στην Αντζάρια.
«Δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να εισέλθετε» δήλωσε ένας στρατιώτης στον Γενικό Εισαγγελέα και τον υπουργό Εσωτερικών της Γεωργίας, Ιρακλί Οκρουασβίλι και Γκεόργκι Μπαραμίντζε, που πλησίασαν το φυλάκιο ελέγχου.
«Ο Σαακασβίλι αποφάσισε να μεταβεί στη γειτονική πόλη Πότι για να αποφευχθεί η αιματοχυσία» δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Τιφλίδα.
Ο Γενικός Εισαγγελέας και ο υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας που συνόδευαν τον Σαακασβίλι παρέμειναν πάντως στο Τσολόκι για να συνομιλήσουν με τις αρχές της Αντζάριας.
Ο Σαακασβίλι αποφάσισε να επισκεφτεί σήμερα την Αντζάρια για συναντηθεί με οπαδούς του ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη Γεωργία στις 28 Μαρτίου.
Ο ηγέτης της Αντζάριας, Ασλάν Αμπατσίντζε που απολαμβάνει της υποστήριξης της Μόσχας και έχει αυτονομηθεί από τον έλεγχο της Τιφλίδας, κατηγορεί τις αρχές της Γεωργίας ότι θέλουν να τον ανατρέψουν.
Πηγή: skai.gr