Σε επίπεδα ρεκόρ η ρύπανση όζοντος στη Γερμανία λόγω του καύσωνα

Η ρύπανση του όζοντος στη Γερμανία έφθασε σήμερα στα υψηλότερα ετήσια σημεία της εξαιτίας του κύματος καύσωνα που μαστίζει τη χώρα απ` άκρου εις άκρον, τόνισε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Περιβάλλοντος.
Σε ορισμένες περιοχές στα δυτικά, νοτιοδυτικά και στο κέντρο της χώρας, καταγράφηκε ρύπανση που φθάνει στα ανώτερα επιτρεπτά όρια των 180 μικρογραμμαρίων όζοντος ανά μ3 αέρα, τονίζει το Γραφείο, το οποίο προβλέπει ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασης στην ατμόσφαιρα κατά τις προσεχείς ημέρες στην Κάτω Σαξωνία, στη Σαξωνία-Ανχαλτ, στο Βρανδεμβούργο και στην πόλη του Βερολίνου.
"Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου κύκλου ρύπανσης του όζοντος. Κατά τόπους είναι δυνατόν να ξεπεράσει και τα όρια συναγερμού τόνισε η Ούτε Ντάουερτ, ειδική επιστήμονας του Γραφείου. Τα κρατίδια της Γερμανίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να λάβουν μέτρα περιορισμού της κίνησης των οχημάτων. Μόνη ελπίδα, η πρόβλεψη για καταιγίδες από την Πέμπτη στα δυτικά και βόρεια της χώρας, που ενδέχεται να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.
Το μεγαλύτερο επίπεδο θερμοκρασίας για τον μήνα Ιούλιο που έχει να σημειωθεί από το 1911 καταγράφηκε σήμερα στη Βρετανία, με το θερμόμετρο να δείχνει 36,3 βαθμούς Κελσίου στο Τσάρλγουντ, κοντά στο Γκάτγουϊκ του νοτίου Λονδίνου, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.
Η θερμοκρασία-ρεκόρ σημειώθηκε στις 14.32, τοπική και 18.32 ώρα Ελλάδος. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στο Έπσον, του Σάρεϊ, στις 22 Ιουλίου 1911, με το θερμόμετρο να καταγράφει 36 βαθμούς.
Σημειώνεται πως η μέση θερμοκρασία στη Βρετανία για τον μήνα Ιούλιο κυμαίνεται κανονικά στους 23 βαθμούς.
Η Βρετανία βιώνει ένα άνευ προηγουμένου κύμα καύσωνα το τελευταίο 3ήμερο, σε σημείο που τα σχολεία αναγκάσθηκαν να κλείσουν, ενώ και στους ζωολογικούς κήπους έχουν αρχίσει να δίνουν πάγο στα ζώα για ν` αντεπεξέλθουν την μεγάλη ζέστη
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr