Σασόλι σε Μόσχα: Καμία κύρωση δεν θα με εμποδίσει να υπερασπισθώ τα ανθρώπινα δικαιώματα

Την καταδίκη της ΕΕ εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους η πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει σε οχτώ Ευρωπαίους πολίτες ( μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοωουλίου Νταβίντ Σασόλι, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα και έξι ακόμη Ευρωπαίοι αξιωματούχοι) την είσοδο σε ρωσικό έδαφος.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή είναι «απαράδεκτη, δεν έχει καμία νόμιμη βάση και είναι εντελώς ανεδαφική». Παράλληλα, σημειώνει ότι στοχεύει απευθείας την ΕΕ και όχι μόνο τους πολίτες στους οποίους απευθύνεται.

Τέλος, τονίζεται ότι «η ΕΕ έχει το δικαίωμα να λάβει κατάλληλα μέτρα ως απάντηση στην απόφαση των ρωσικών αρχών».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι καταδίκασε την απόφαση της Μόσχας να επιβάλει κυρώσεις εναντίον και εναντίον άλλων επτά ευρωπαίων αξιωματούχων επειδή υπερασπίσθηκαν τον αντικαθεστωτικό Αλεξέι Ναβάλνι και ζήτησαν την απελευθέρωσή του.

«Οπως φαίνεται, δεν είμαι ευπρόσδεκτος στο Κρεμλίνο; Δεν αμφέβαλλα...Καμία κύρωση ή εκφοβισμός δεν θα εμποδίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εμένα να υπερασπισθώ τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και την δημοκρατία. Οι απειλές δεν θα μας κάνουν να σιωπήσουμε», έγραψε ο Νταβίντ Σασόλι στο Twitter.

Πηγή: skai.gr