Σαλβίνι: Έδωσαν τη Λιβύη στην Τουρκία - «Τρένο της ειρήνης» ο EastMed

Σαλβίνι: Έδωσαν τη Λιβύη στην Τουρκία - «Τρένο της ειρήνης» ο EastMed

«Έδωσαν τη Λιβύη στην Τουρκία» δηλώνει ο Ματέο Σαλβίνι σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, στην οποία, πέραν των εσωτερικών ιταλικών πολιτικών ζητημάτων, αναφέρεται εν εκτάσει στην Κύπρο, τα ενεργειακά και το μνημόνιο κατανόησης για την ΑΟΖ που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη.

Ο Σαλβίνι δήλωσε πως συναντά συνεχώς Ιταλούς πολίτες που ανησυχούν εξαιρετικά για τις τελευταίες εξελίξεις. Ανέφερε πως η Λιβύη συνιστούσε προτεραιότητα για τη χώρα τόσο για θέματα ασφάλειας, όσο και για θέματα μετανάστευσης, αλλά και για την ENI και για άλλες ιταλικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί. Τώρα, συνέχισε, η Λιβύη δόθηκε στους Γάλλους και στην Τουρκία. «Μόνο οι γονυκλισίες προς την Κίνα έχουν απομείνει, και το Ισραήλ είναι αρκετά θυμωμένο μαζί με την Ιταλία» σχολίασε δηκτικά.

Ο πρόεδρος της Λέγκας, συνέχισε λέγοντας πως η χώρα του συνεχίζει να μην θεμελιώνει φιλίες στην περιοχή. Τώρα, πρόσθεσε, «τρένο της ειρήνης» μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας είναι ο αγωγός μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας. Αυτή την προοπτική την χαρακτήρισε ως «μεγάλη ευκαιρία». 

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών άφησε αιχμές και κατά των πρώην συνεργατών του στην κυβέρνηση του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, διερωτώμενος γιατί δεν ψηφίζουν υπέρ της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων κρατών, τώρα που συγκυβερνούν. Είπε πως αυτό είναι ένα αριστερό αντανακλαστικό μιας αριστερής κυβέρνησης.

Στην Ιταλία η κεντροαριστερή κυβέρνηση συνασπισμού αποτελείται από το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κόμμα Πέντε Αστέρων, το κόμμα Ιτάλια Βίβα και το κόμμα Ελεύθερων και Ίσων.

Πηγή: skai.gr