Σάλος στην Ισπανία: Influencer έλεγε ότι είναι στείρος για να κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό

Σάλος ξέσπασε στην Ισπανία με τον 19χρονο influencer και τραγουδιστή Naim Darrechi, που έχει 26 εκατομμύρια ακολούθους στο TikTok. 

Ο 19χρονος προκάλεσε κατακραυγή αφού είπε ότι αποφεύγει τη χρήση προφυλακτικού λέγοντας στις ερωτικές συντρόφους του ότι είναι στείρος. 

Ο σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πυροδοτήθηκε από ένα βίντεο στο οποίο ο Darrechi είπε στον Ισπανικό YouTuber Mostopapi: "Το βρίσκω δύσκολο με προφυλακτικό, οπότε δεν χρησιμοποιώ ποτέ."

Ο Darrechi είπε ότι καθώς καμία από τις συντρόφους του δεν είχε μείνει έγκυος από σεξ χωρίς προφυλάξεις μαζί του "άρχισα να σκέφτομαι ότι είχα πρόβλημα" "Τους λέω λοιπόν" χαλαρώστε, είμαι στείρος". 

Παρέμβαση της υπουργού Ισότητας

Πολλές θυμωμένες γυναίκες καταδίκασαν τον 19χρονο στο Twitter και στα ισπανικά mainstream media, ωστόσο τα χειρότερα ήρθαν όταν παρενέβη η ισπανίδα υπουργός Ισότητας. 

Η Irene Montero έγραψε στο Twitter ότι ζήτησε από τον εισαγγελέα να μάθει αν ο Darrechi έλεγε την αλήθεια και, αν ναι, να εντοπίσει πιθανά θύματα της σεξουαλικής εξαπάτησης του, κάτι που θα αποτελούσε σεξουαλική κακοποίηση βάσει του ισχύοντος ισπανικού νόμου. Ένα νέο νομοσχέδιο ορίζει το σεξ χωρίς προστασία χωρίς συγκατάθεση ως επίθεση, πρόσθεσε.

"Είναι απλώς τρελό αυτό που είπα". 

Μετά την κατακραυγή ο Darrechi απολογήθηκε μέσω Instagram: "Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, πραγματικά. Μερικές φορές δεν αντιλαμβάνομαι την ευθύνη μου... "Έκανα ένα σχόλιο που είναι πραγματικά εκτός τόπου και δεν είναι σωστό. Μερικές φορές λέω πράγματα και μερικές φορές υπερβάλλω, αλλά εδώ είναι απλώς τρελό αυτό που είπα, εύχομαι να είχε κοπεί στο μοντάζ και κανείς να μην το είχε ακούσει."
 

Πηγή: bbc.com