Σαλάτα ρέγγας, στιφάδο αρνιού, φρικασέ κοτόπουλο: Τι τρώνε οι Γερμανοί πολιτικοί

Κορυφαίοι Γερμανοί πολιτικοί τρώνε κυρίως παραδοσιακά αλλά μερικές φορές και ασυνήθιστα πιάτα την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς προτιμά μια βιετναμέζικη σούπα, ενώ ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ απολαμβάνει τη σαλάτα ρέγγας, ο επίσης σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ επιλέγει αρνί στιφάδο, ενώ ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμάιερ μένει πιστός στο φιλέτο σολομού, όπως γράφει στη χριστουγεννιάτικη έκδοσή της η εφημερίδα «Bild».

Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς (SPD) είπε στην εφημερίδα: «Προτιμώ την σούπα Φο Μπο (νουντλς με μοσχάρι ή κοτόπουλο) που ζεσταίνει και μου θυμίζει τις υπέροχες διακοπές με τη γυναίκα μου στο Βιετνάμ».

Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμάιερ είπε: «Ανυπομονώ να γευτώ φιλέτο σολομού με χυλοπίτες ολικής αλέσεως και στρούντελ μήλου με παγωτό βανίλια για επιδόρπιο. Μου αρέσει ιδιαίτερα το φιλέτο σολομού ψημένο στο φούρνο με κρούστα μελιού».

Ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ (SPD) είπε: «Προτιμάμε το στιφάδο αρνιού Προβηγκίας. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα».

Η υπουργός Γεωργίας Γιούλια Κλέκνερ είπε: «Κατά παράδοση, την παραμονή των Χριστουγέννων έχουμε πίτα με κοτόπουλο φρικασέ, πράσινη σαλάτα με μανιτάρια και καρύδια και ως ορεκτικό ένα πλατό μάνγκο-μοτσαρέλας με καρύδια μακαντάμια και ντρέινκ λάιμ. Είμαστε πάντα ευέλικτοι με το πρώτο πιάτο, αλλά η πίτα και το φρικασέ είναι απλώς οικογενειακή παράδοση. Για κρασί προτιμάμε ένα λευκό Βουργουνδίας, επειδή ταιριάζει καλά».

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ (CSU) είπε στην «Bild»: «Την Παραμονή των Χριστουγέννων, επιλέγουμε παραδοσιακά μια κόκκινη σαλάτα ρέγγας, ακριβώς όπως την έφτιαχνε η μητέρα μου, δηλαδή με μήλα και αυγά. Την ημέρα των Χριστουγέννων υπάρχει φυσικά ψητή χήνα, κόκκινο λάχανο και σέλινο».

Ο πρώην πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ την παραμονή των Χριστουγέννων απολαμβάνει με την οικογένειά του πιάτα με λουκάνικα. Η χριστουγεννιάτικη ψητή χήνα ή πάπια σερβίρεται ανήμερα των Χριστουγέννων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ