Κλείσιμο

Ρώσος νίντζα συνελήφθη στην Ιταλία

Αν νομίζατε ότι μπορείτε να δείτε νίντζα μόνο σε ταινίες περιπέτειας κάνατε λάθος. Ένας Ρώσος, μεταμφιεσμένος σε νίντζα είχε σπείρει τον φόβο και τον τρόμο σε πολλές φάρμες της βόρειας Ιταλίας, μέχρι που συνελλήφθη τελικά από την ιταλική αστυνομία την Δευτέρα.

Ντυμένος με μαύρη στολή, φορώντας μια -επίσης μαύρη- μπαντάνα στο κεφάλι, ο Ιγκόρ Βάκλαβιτς είχε τρομοκρατήσει τους αγρότες της περιοχής, προβαίνοντας σε ληστείες κυρίως τις βραδινές ώρες.

Υπό την απειλή μαχαιριού και με την αρωγή ενός τόξου, ο Βάκλαβιτς, πρώην στρατιώτης του ρωσικού στρατού, είχε καταφέρει να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα αξίας από τους αγρότες οι οποίοι συνήθως δεν ανέφεραν τις ληστείες άμεσα, αλλά μόνο μέρες μετά, αφού όπως φαίνεται, ο νίντζα φρόντιζε να τους απειλήσει.

Η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του ρώσου νίντζα, αλλά δεν τα είχε καταφέρει μέχρι την Δευτέρα.

Ένας συνταξιούχος, έντρομος από την δράση του νίντζα, φαίνεται να ήταν έτοιμος από καιρό. Μόλις ο δράστης, o οποίος μετά ομολόγησε ότι είχε για παιδικό είδωλο τον Ρομπέν των Δασών- μπήκε στη φάρμα, ο γέρος οπλισμένος με καραμπίνα προσπάθησε να κατέβει τις σκάλες.

Παραπατώντας και πέφτοντας στο τελευταίο σκαλοπάτι όμως, το όπλο εκπυρσοκρότησε τρέποντας τον Ρώσο σε φυγή.

Η αστυνομία, που είχε πληροφορίες για επικείμενη επίθεση του στην περιοχή, έσπευσε άμεσα και κατάφερε τελικά να τον συλλάβει.
Πηγή: Πηγή: BBC Επιμέλεια: Άρης Καπαράκης