Ρώσοι vs Γερμανών γιατρών: Εμείς δεν βρήκαμε ίχνη δηλητηρίασης στον Ναβάλνι 

Οι Ρώσοι γιατροί που περιέθαλψαν τον Αλεξέι Ναβάλνι όσο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Σιβηρίας επέμειναν τη Δευτέρα ότι δεν βρήκαν ίχνη δηλητηρίασης από αναστολείς της χολινεστεράσης στον οργανισμό του μπλόγκερ και πολιτικού, διαψεύδοντας τους Γερμανούς συναδέλφους τους.

Νωρίτερα, οι Γερμανοί γιατροί που φροντίζουν τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης στο φημισμένο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου ανέφεραν ότι τα κλινικά ευρήματα υποδηλώνουν δηλητηρίαση από μια ουσία της ομάδας των αναστολέων της χολινεστεράσης.

«Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ο Αλεξέι Ναβάλνι υποβλήθηκε σε εξετάσεις για μεγάλη γκάμα ναρκωτικών, συνθετικών και (…) ιατρικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των αναστολέων της χολινεστεράσης. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά», υποστήριξε σε ρωσικά πρακτορεία ο Αλεξάντρ Σαμπάγεφ, ο επικεφαλής του τμήματος τοξικολογίας στο νοσοκομείο του Ομσκ όπου νοσηλεύτηκε ο Ναβάλνι πριν μεταφερθεί στη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι γιατροί που παρακολουθούσαν τον Ναβάλνι αρχικά ήταν αντίθετοι στη μεταφορά Ρώσου πολιτικού στη Γερμανία. 

Πηγή: skai.gr