Στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία – Πληροφορίες για νεκρό έξω από το Κίεβο

Στρατιωτικός νόμος επιβλήθηκε σε όλη την Ουκρανία μετά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης τα ξημερώματα στη χώρα, μετά το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στο Κίεβο ήχησαν οι σειρήνες των βομβαρδισμών και χιλιάδες πολίτες επιχειρούν να φύγουν σε καταφύγια, δημιουργώντας μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων με αυτοκίνητα στους δρόμους.

Σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι γίνονται βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα και μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί και ένας ακόμη τραυματιστεί στο Μπρόβαρι στην επαρχία του Κιέβου. Παράλληλα ανταποκριτής του Reuters δήλωσε ότι ακούστηκαν τέσσερις ακόμη εκρήξεις στην Μαριούπολη, στην ανατολική Ουκρανία.

Να μην πανικοβάλλονται κάλεσε τους Ουκρανούς ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ υποσχέθηκε τη «νίκη» επί των ρωσικών δυνάμεων.

Στα περίχωρα του Κιέβου ακούγονται εκρήξεις ενώ υπάρχουν και πληροφορίες ότι έχουν δεχθεί πλήγματα υποδομές. Πάντως μέσα στην Ουκρανική πρωτεύουσα δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους στρατεύματα.

Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι πύραυλοι κρούζ κατευθύνονται σε στρατηγικές υποδομές της Ουκρανίας.

Όπως εξηγεί ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη Μαριούπολη, Σταύρος Ιωαννίδης, το πρώτο στάδιο της ρωσικής επέμβασης ενδεχομένως να στοχεύει στην καταστολή της αεράμυνας της χώρας, των αμυντικών της γραμμών.

Κίεβο: Καταρρίψαμε πέντε ρωσικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Ο στρατός της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι κατέρριψε στο ανατολικό τμήμα της χώρας πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο του στρατού της Ρωσίας, που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Κιέβου.

«Πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκαν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Μόσχα: Καταστρέψαμε την αεράμυνα της Ουκρανίας

Ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε "εκτός λειτουργίας" αεροπορικές βάσεις της χώρας.

"Οι στρατιωτικές υποδομές των αεροπορικών βάσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας", επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

"Οι εγκαταστάσεις αντιαεροπορικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν καταστραφεί", πρόσθεσε.

Φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες: Καταλάβαμε δύο πόλεις στην επαρχία Λουχάνσκ

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν καταλάβει τις πόλεις Σχάστια και Στανίτσια Λουχάσνκα στην επαρχία Λουχάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Προς το παρόν τις πληροφορίες δεν έχουν σχολιάσει οι αρχές στο Κίεβο.

Πηγή: skai.gr