Ρωσία: video ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο ιστορικός πετάει τη σορό στο ποτάμι

Βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας στο οποίος ο γνωστός ιστορικός Όλεγκ Σοκόλοφ φέρεται να πετά με ψυχραιμία σαν σκουπίδια στον ποταμό Μόικα τα κομμάτια από τη διαμελισμένη σορό της φοιτήτριας και ερωμένης του είδε το φως της δημοσιότητας. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει τη ρωσική κοινή γνώμη. 

Το βίντεο προβλήθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης του 63χρονου ιστορικού. Τον δείχνει να πλησιάζει στην άκρη του δρόμου και να πετά σακούλες στο ποτάμι.

Ήταν δε τόσο μεθυσμένος την ώρα που επιχειρούσε να ξεφορτωθεί τα πειστήρια του εγκλήματος, που όταν επέστρεψε για να ρίξει στον ποταμό Μόικα, στην Αγία Πετρούπολη, κι άλλα μέλη της άτυχης κοπέλας, έπεσε και ο ίδιος στο νερό! Όταν το βίντεο προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα, ο Σοκόλοφ ξέσπασε σε λυγμούς.

 

 

Ο Σοκόλοφ πυροβόλησε τέσσερις φορές, αποκεφάλισε και διαμέλισε το σώμα της άτυχης 24χρονης Αναστάσια Γιέτσενκο μέσα στο σπίτι του αφότου καυγάδισαν 

Μετά το φόνο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Σοκόλοφ στην ομολογία του, σκόπευε να αυτοκτονήσει δημόσια, σε τουριστικό σημείο της πόλης, και μάλιστα ντυμένος Ναπολέων.