Ρωσία: Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του «βασιλιά των λουκάνικων»

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν από τους υπόπτους για τη δολοφονία του Ρώσου μεγιστάνα και ιδιοκτήτη αλαντοβιομηχανιών Βλαντίμιρ Μαρουγκόφ, ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή της περιοχής της Μόσχας.

Η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής της περιοχής της Μόσχας Όλγκα Μπράντιι, δήλωσε ότι με κοινές προσπάθειες της Ανακριτικής Επιτροπής και του υπουργείου Εσωτερικών συνελήφθη ένας από τους υπόπτους ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των συνενόχων του.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο TASS, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών στην περιοχή της Μόσχας Τατιάνα Πετρόβα ο συλληφθείς κατάγεται από χώρα της Κεντρικής Ασίας και είναι γεννηθείς το 1971.

Ο «βασιλιάς των λουκάνικων» δολοφονήθηκε με βαλλίστρα στην σάουνα του σπιτιού του στο εξοχικό του στα περίχωρα της Μόσχας, τις πρωινές ώρες σήμερα, από μασκοφόρους που εισέβαλαν το σπίτι του, οι οποίοι έδεσαν τον ίδιο και την σύζυγό του και αφού του ζήτησαν να τους δώσει τα χρήματα που είχε στο σπίτι του.

Η σύζυγός του κατάφερε να απελευθερωθεί και να διαφύγει και να ειδοποιήσει την αστυνομία, όταν όμως οι αξιωματικοί της αστυνομίας έφθασαν στο σπίτι, ο σύζυγός της ήταν ήδη νεκρός, όπως ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας, οι αρμοδιότητες της οποίες είναι παρόμοιες με του αμερικανικού FBI

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ