Ρωσία: Στοπ από τον υπουργείο Υγείας στο ενδεχόμενο να επισκέπτονται τη χώρα ξένοι για να εμβολιαστούν

Τα ταξίδια ξένων πολιτών στη Ρωσία με σκοπό τον εμβολιασμό τους αποκλείονται στην παρούσα φάση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα δίνοντας τέλος στις προτάσεις που έγιναν να επισκέπτονται τη Ρωσία ξένοι χωρίς την ανάπτυξη ενός «εμβολιαστικού τουρισμού».

«Αυτό δεν είναι του παρόντος, σήμερα το εμβόλιο χορηγείται δωρεάν στους Ρώσους πολίτες εντός της χώρας. Παρόλα αυτά πρέπει να προστατεύσουμε τον πληθυσμό μας», δήλωσε ο Μουράσκα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το ενδεχόμενο ενός «τουρισμού με σκοπό τον εμβολιασμό».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας την πρόταση να οργανωθεί η άφιξη ξένων πολιτών στη Ρωσία με σκοπό τον εμβολιασμό, είχε δηλώσει ότι το «θέμα αυτό είναι θέμα του κυβερνητικού επιτελείου του οποίου ηγείται η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα». Προσέθεσε μάλιστα ότι στο ζήτημα αυτό «ο πρόεδρος θα λάβει υπόψιν τις αποφάσεις εκείνες και τις συστάσεις τις οποίες καταθέτει το κυβερνητικό επιτελείο».

Οι δηλώσεις αυτές του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου έγιναν με αφορμή της έκκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας εστιατόρων και ξενοδόχων, του προέδρου της Ένωσης εμπορικών κέντρων και του Πανρωσικού κινήματος επιχειρηματιών προς τον πρόεδρο Πούτιν μέσω της οποίας του ζητούσαν να επιτρέψει την είσοδο άνευ βίζας στη χώρα ξένων πολιτών για να εμβολιασθούν, καθώς κατά την άποψή τους αυτό θα επέτρεπε να στηριχθούν οι κλάδοι εκείνοι που δεινοπάθησαν από την πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ