Ρωσία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων - ανησυχίες για την παραλλαγή «Δέλτα»

Η Ρωσία κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων της Covid-19 από τον Ιανουάριο, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες στον κόσμο για την παραλλαγή Δέλτα του ιού που πιθανόν να προκαλέσει νέο κύμα της πανδημίας.

Η πανδημία ενισχύθηκε αυτήν την εβδομάδα σε όλες τις περιοχές του κόσμου, εκτός της Λατινικής Αμερικής. Στην Ασία, ορισμένες χώρες επέβαλαν μέτρα lockdown για το σύνολο ή τμήμα του πληθυσμού τους.

Η επιδημία έχει προκαλέσει τουλάχιστον 3,974 θανάτους από την έναρξή της στο τέλος του 2019, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου AFP.

Σε ό, τι αφορά την διεθνή διαχείριση της πανδημίας, η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό δήλωσε σήμερα ότι οι πλούσιες χώρες έχουν διαπράξει πολλά «σφάλματα», γεγονός που προκαλεί ανησυχία την στιγμή που η συνεργασία είναι αναγκαία μπροστά στην κλιματική κρίση.

Κατά την γνώμη της, οι δυτικές χώρες άφησαν να περάσουν πολλές ευκαιρίες για αντιδράσουν ώστε να βγάλουν τον πλανήτη από την πανδημία, κυρίως επιτρέποντας στις φτωχότερες χώρες να εμβολιάσουν μαζικά του πληθυσμούς τους. «Για τον λόγο αυτόν, ανησυχώ για την μελλοντική συνεργασία ανάμεσα στις χώρες του κόσμου, κυρίως σχετικά με τα προβλήματα που θα τεθούν κατά την COP26, την παγκόσμια διάσκεψη για το Κλίμα, τον Νοέμβριο στην Γλασκώβη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ