Ρωσία - κορωνοϊός: Οι περισσότεροι ασθενείς ανήκουν στην ομάδα αίματος Β

Τα περισσότερα άτομα που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό είναι άτομα που ανήκουν στην ομάδα αίματος Β και τα λιγότερα ανήκουν στην ομάδα αίματος Ο, ανακοίνωσε η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ιατρικο-Βιολογικής Υπηρεσίας, Άννα Σκβαρτσόβα.

«Υπάρχει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο , το οποίο απαντάται και στην ξένη βιβλιογραφία και επιβεβαιώνεται στα κέντρα της Υπηρεσίας. Η ομάδα αίματος που υπερέχει μεταξύ των ασθενών με κορονοϊό είναι η Β, η οποία βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τις υπόλοιπες ομάδες αίματος. Στην δεύτερη θέση βρίσκονται η Α και η ΑΒ ομάδα αίματος. Και σπανιότερη όλων, πράγματι σπανίζει η ομάδα αίματος Ο» δήλωσε η Σκβαρτσόβα, προσθέτοντας ότι αυτό ενδεχομένως να σχετίζεται με την συχνότητα με την οποία αντιπροσωπεύονται οι ομάδες αίματος, δηλαδή με το ότι η ομάδα αίματος Β είναι η πλέον διαδεδομένη στον πληθυσμό.

Η ίδια επίσης ανέφερε ότι οι κλινικές έρευνες του φαρμάκου Meflohin έχουν καλά αποτελέσματα σε ασθενείς με κορονοϊό που παρουσιάζουν μέτρια συμπτώματα.

Η ίδια είπε ότι στο 70% των ασθενών που ανήκουν στην κατηγορία αυτή, η κατάσταση τους παρουσιάζει με την χρήση του εν λόγω αντιικού φαρμάκου σταθερή και σταδιακή βελτίωση και πως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι στο τέλος της πρώτης εβδομάδας, (μετά από πέντε έως επτά ημέρες) οι αναλύσεις στο 60% των ασθενών δείχνουν ότι δεν υπάρχουν RNA ιοί. Προσέθεσε ωστόσο πως οι έρευνες συνεχίζονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ