Σε θάνατο καταδίκασαν οι Ρώσοι δύο Βρετανούς και έναν Μαροκινό που πολεμούσαν στην Ουκρανία

Οι δύο Βρετανοί είπαν ότι υπηρετούσαν στους Ουκρανούς πεζοναύτες, γεγονός που του καθιστά εν ενεργεία στρατιώτες που θα έπρεπε να προστατεύονται από τις συμβάσεις της Γενεύης για τους αιχμαλώτους πολέμου. Μαζί τους καταδικάστηκε και ένας Μαροκινός.

Φιλορώσοι αυτονομιστές καταδίκασαν σε θάνατο δύο Βρετανούς και έναν Μαροκινό υπήκοο που συνελήφθησαν, ενώ πολεμούσαν στον ουκρανικό στρατό στη Μαριούπολη, μετέδωσαν ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Δικαστήριο στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία ανατολική Ουκρανία καταδίκασε τους Άιντεν Άσλιν και Σον Πίνερ έπειτα από πολυήμερη διαδικασία που οι παρατηρητές ονόμασαν «δίκη επίδειξης» για «πλαστές κατηγορίες» με σκοπό να μιμηθούν δίκες εγκλημάτων πολέμου σε βάρος Ρώσων στρατιωτών στο Κίεβο.

Ο 28χρονος Άσλιν από το Νιούαρκ και ο 48χρονος Πίνερ από το Γουάτφορντ καταδικάστηκαν από το δικαστήριο στο Ντόνετσκ μαζί με τον Σαουντούν Μπραχίμ με την κατηγορία της «τρομοκρατίας».

Οι δύο Βρετανοί είπαν ότι υπηρετούσαν στους Ουκρανούς πεζοναύτες, γεγονός που του καθιστά εν ενεργεία στρατιώτες που θα έπρεπε να προστατεύονται από τις συμβάσεις της Γενεύης για τους αιχμαλώτους πολέμου.

Ωστόσο, τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν τους άνδρες ως μισθοφόρους.

Πηγή: skai.gr