Ρωσία και ΝΑΤΟ σε κοινή ναυτική άσκηση μετά από 10 χρόνια

Μια σπάνια ναυτική άσκηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Φεβρουάριο στην οποία θα συνυπάρξουν νατοϊκά αλλά και ρωσικά πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ρωσία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα συμμετέχει στην άσκηση ΑΜΑΝ – 2021 μαζί με περισσότερες από 30 χώρες ανοιχτά των ακτών του Πακιστάν.

Πρόκειται για ασκήσεις κατά της πειρατείας που θα γίνουν σε ύδατα κοντά στο Καράτσι τον Φεβρουάριο του 2021. Μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν δυνάμεις από Βρετανία, ΗΠΑ, Τουρκία, Κίνα, Ιαπωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Το υπουργείο αναφέρει ότι η τελευταία φορά που συμμετείχαν από κοινού σε άσκηση ρωσικά και νατοϊκά πληρώματα ήταν το 2011 στο πλαίσιο της άσκησης Bold Monarch ανοικτά των ισπανικών ακτών.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η συμμαχία δεν σχεδιάζει να συμμετέχει σε ασκήσεις με την Ρωσία, αλλά μεμονωμένα έθνη μπορούν να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους.

«Η πρακτική συνεργασία μας παραμένει σε αναστολή ως συνέπεια της ρωσικής παράνομης και έκνομης προσάρτησης της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014», ανέφερε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Πηγή: skai.gr