Κλείσιμο

Ρωσία- ΗΠΑ: Το Κρεμλίνο επέκρινε την «πολύ επιθετική» ρητορική του προέδρου Μπάιντεν

Το Κρεμλίνο επέκρινε “τις πολύ επιθετικές και μη εποικοδομητικές” δηλώσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σε μια έντονη ομιλία του ζήτησε την απελευθέρωση του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι.

“Προς λύπη μας αυτή η ρητορική είναι πολύ επιθετική και μη εποικοδομητική”, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ωστόσο ο Πεσκόφ δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει “μια βάση για συνεργασία, παρά τον μεγάλο όγκο των διαφωνιών και τις διαφορές σε ζητήματα- κλειδί”.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν, στην πρώτη του ομιλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, δήλωσε ότι υιοθέτησε έναν πολύ πιο σκληρό τόνο σε σχέση με τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ στη συνομιλία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βάντίμιρ Πούτιν .

Μάλιστα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε ότι τόνισε στον Πούτιν πως “ο καιρός κατά τον οποίο οι ΗΠΑ υποχωρούσαν απέναντι στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας (…) έχει παρέλθει”, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα αντισταθεί “στην πρόθεση της Ρωσίας να αποδυναμώνει τη δημοκρατία μας”.

Ο Μπάιντεν δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα εναντίον της Μόσχας, όμως προχώρησε σε προειδοποιήσεις αναφερόμενος συγκεκριμένα στη δηλητηρίαση και τη φυλάκιση του Ναβάλνι.

Πηγή: skai.gr