Κλείσιμο

Ρωσία-Επίθεση σε σχολείο: Ο δράστης παραδέχθηκε πλήρως την ενοχή του

Δικαστήριο της πόλης Καζάν αποφάσισε την προφυλάκιση του 19χρονου φοιτητή Ιλνάζ Γκαλιαβίγεφ, που κατηγορείται για την επίθεση χθες με πυροβόλο όπλο στο σχολείο Ν175, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή του 9 άτομα, εκ των οποίων επτά μαθητές και να τραυματισθούν 23.

Το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκιση του έως τις 11 Ιουλίου του 2021, ενώ ο εισαγγελέας δήλωσε ότι o Γκαλιαβίγεφ παραδέχθηκε πλήρως την ενοχή του, ενώ θα υποβληθεί σε εξετάσεις από ψυχολόγους και ψυχιάτρους που θα διαρκέσουν το ελάχιστο δύο μήνες για να διαπιστωθεί αν έχει επίγνωση των πράξεων του .

Ο Γκαλιαβίγεφ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δήλωσε ότι συμφωνεί με την προφυλάκισή του. Το δικαστήριο επέτρεψε την παρουσία μέσων ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και ο κατηγορούμενος δεν εξέφρασε καμία αντίρρηση. Πριν από την συνεδρίαση οι δημοσιογράφοι του υπέβαλαν ερωτήσεις, αλλά ο Γκαλιαβίγεφ δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα.

Στο μεταξύ, νωρίτερα η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι Γκαλιαβίγεφ βρίσκονταν σε σύγχυση, γεγονός που δυσχέραινε τη διεξαγωγή της ανακριτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο, τον Γκαλιβίγεφ δεν τον παρακολουθούσε ψυχίατρος «Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, ο ίδιος νωρίτερα είχε απευθυνθεί σε γιατρό επειδή είχε έντονους πονοκεφάλους. Ακόμη πέρυσι, που είχε απευθυνθεί σε ένα από τα ιατρικά ιδρύματα, του έγινε διάγνωση που επιβεβαίωνε ασθένεια του εγκεφάλου» δήλωσε η Πετρένκο, προσθέτοντας ότι στις αρχές του έτους οι οικείοι του επίσης είχαν παρατηρήσει μια επιθετικότητα και εκρηκτικότητα στη συμπεριφορά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ