Ρωσία-επίθεση σε πανεπιστήμιο: Η στιγμή που ο μακελάρης ρίχνει χαριστική βολή σε θύμα (vid)

Τον τρόμο σε πανεπιστήμιο στο Περμ της Σιβηρίας σκόρπισε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας ένας μαυροντυμένος νεαρός, ζωσμένος με φυσίγγια και οπλισμένος με καραμπίνα. 

Ο κρανοφόρος αρχίζει να πυροβολεί σκορπώντας τον πανικό, φοιτητές τρέχουν να βρουν καταφύγιο μέσα στο κτήριο, ενώ ένας φύλακας σύρθηκε τραυματισμένος για να καλυφθεί. 

Ο δράστης τον πλησιάζει αμείλικτα ρίχνοντάς του τη χαριστική βολή, ενώ στη συνέχεια οπλίζει ξανά και πηδάει τα τουρνικέ στην είσοδο, αφήνοντας αβοήθητο το θύμα του.

Για να γλυτώσουν από το δολοφόνο φοιτητές και καθηγητές αναζητούν οδό διαφυγής μέσα στους διαδρόμους.

Απελπισμένοι βγαίνουν στα παράθυρα και πηδούν στο έδαφος... από ύψος 4 μέτρων ακομα και από το δευτερο οροφο...

Ο ένοπλος πυροβολεί αδιακρίτως σκοτώνοντας εν ψυχρώ τουλάχιστον 6 ανθρώπους.  

Σε μια σκάλα, δέχεται τα πυρά ενός αστυνομικού. Πέφτει κάτω με τον αστυνομικό να τον πλησιάζει για να ελέγξει την κατάστασή του. 

Ο ένοπλος που θέρισε ζωές στο Περμ της Ρωσίας ονομάζεται Τιμούρ Μπεκμανσούροφ. Ο 18χρονος φοιτητής έχει νωρίτερα αναρτήσει μανιφέστο μίσους στα κοινωνικά δίκτυα.  

«Το έχω σκεφτεί εδώ και αρκετό καιρό. Έχουν περάσει χρόνια και κατάλαβα πως έχει έρθει η ώρα να κάνω αυτό που ονειρεύτηκα. Δεν θα σωθείτε από την απαγόρευση των όπλων, θα σκοτωθείτε από αυτοκίνητα, βόμβες, μαχαίρια, με κάθε πρόσφορο μέσο. Άνθρωποι σαν εμένα θα καταστρέψουν τα πάντα γύρω σας»

Ξεκαθαρίζει οτι δεν εχει πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα και ότι δρα μονος του. 

«Μισώ τον εαυτό μου, αλλά θέλω να βλάψω όλους όσους μπαίνουν στο δρόμο μου».

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο δράστης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση φέροντας τραύματα από σφαίρες στο θώρακα και στο υπόλοιπο σώμα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπος της  Ανακριτικής Επιτροπής, ο ύποπτος αγόρασε τον περασμένο Μάιο
κυνηγετικό όπλο, με το οποίο πυροβολούσε. 

Είναι η δεύτερη αιματηρή επίθεση «μοναχικού λύκου» στη Ρωσία μέσα σε λίγους μήνες, όταν ένοπλος εισέβαλε σε σχολείο της πόλης Καζάν σκοτώνοντας 9 ανθρώπους, επτά μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς. 
 
 


 

Πηγή: skai.gr