Ρωσία- εκλογές: Το «ευχαριστώ» του Πούτιν στους πολίτες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε σήμερα τους Ρώσους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους, αφού το κυβερνών κόμμα «Ενιαία Ρωσία», που τον υποστηρίζει, εξασφάλισε μια ενισχυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με τους αντιπάλους του, σημαδεύτηκαν από μια ευρείας κλίμακας νοθεία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με την πρόεδρο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Έλα Παμφίλοβα ευχαρίστησε του Ρώσους πολίτες για την εμπιστοσύνη και την ενεργό τους στάση κατά την διάρκεια των εκλογών.

«Θέλω να απευθύνω φυσικά τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου στους Ρώσους πολίτες. Νας σας ευχαριστήσω, αγαπητοί φίλοι, για την εμπιστοσύνη, για την ενεργό στάση ζωής. Πράγματι, το 51% της συμμετοχής, περισσότερο από το 51% είναι κατά πολύ καλύτερο από το 47% και κάτι, που ήταν στις προηγούμενες εκλογές», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι από το έργο της Κρατικής Δούμας, εξαρτάται η σταθερότητα και η ευημερία της Ρωσίας, η πορεία της προς τα εμπρός.

Κατά την εκτίμηση του Ρώσου προέδρου η συμμετοχή στις εκλογές επιβεβαιώνει ότι ο κόσμος «αντιμετωπίζει υπεύθυνα τον σχηματισμό του ανώτατου αντιπροσωπευτικού οργάνου εξουσίας της χώρας, της Κρατικής Δούμας». «Από το έργο της πράγματι εξαρτάται η σταθερότητα στην χώρα, η ευημερία της Ρωσίας, η πορεία της προς τα εμπρός», ανάφερε ο Πούτιν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι βουλευτές της νέας Κρατικής Δούμας που εκπροσωπούν διάφορα κόμματα, θα κάνουν το πάν για να δικαιώσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ