Κλείσιμο

Ρωσία: Ατρόμητος Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος εκπαιδεύεται για το διαστημικό ταξίδι του

Για τον Ιάπωνα μεγιστάνα της μόδας Γιουσάκου Μαεζάβα το να εκπαιδεύεται σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας ενόψει του προγραμματισμένου ταξιδιού του στο διάστημα αργότερα φέτος, δεν είναι πάντα εύκολο.

«Στα 45 χρόνια που ζω, δεν έχω βιώσει καμία εμπειρία όπως αυτή. Ένιωσα περίεργα στην αρχή», δήλωσε, μέσω μεταφραστή, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, όπου εμφανίστηκε στο πλευρό του συνταξιδιώτη του, του Ρώσου κοσμοναύτη Αλεξάντερ Μισούρκιν.

«Δεν μπορούσα να ελέγξω την κίνηση των χεριών και των ποδιών μου. Όμως, όταν το συνήθισα λίγο, ήταν πολύ ευχάριστο», πρόσθεσε μιλώντας από το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών Γιούρι Γκαγκάριν, έξω από τη Μόσχα.

Ο Μισούρκιν θα συνοδεύσει τον διαστημικό τουρίστα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού 12 ημερών σε ένα ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, ένα ταξίδι που αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο δισεκατομμυριούχος σχεδιάζει να γίνει ο πρώτος διαστημικός τουρίστας από την Ιαπωνία που θα επισκεφθεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όπως εξήγησε, χρειάστηκε να ακολουθήσει εκπαίδευση μηνών πριν από την πτήση και μέχρι στιγμής δεν νιώθει άγχος ή φόβο. Επιπλέον, ανυπομονεί να παίξει μπάντμιντον ενώ βρίσκεται σε τροχιά.

«Ο ενθουσιασμός μας μεγαλώνει», συμπλήρωσε.

«Έχω μια λίστα σχεδόν 100 πραγμάτων που θα ήθελα να κάνω κατά τη διαμονή μου στον Σταθμό», ανέφερε. «Για παράδειγμα, θέλουμε να παίξουμε μπάντμιντον στο διάστημα, το περιμένω αυτό με ανυπομονησία» μαζί με τον Μισούρκιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ