Ρωσία: Το 80% των βαριά νοσούντων με κορωνοϊό έχουν «αγοράσει» πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Περίπου του 80% των πολιτών, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν κάνει το εμβόλιο Sputnik-V, αλλά έχουν νοσήσει βαριά από τον κορωνοϊό, έχουν αγοράσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι της Μόσχας, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για πλαστά πιστοποιητικά.

Ο Γκίντσμπουργκ διευκρίνισε ότι το να ελεγχθεί αν κάποιος έχει εμβολιασθεί ή όχι, μπορεί να γίνει, αν δει τις σημάνσεις του σκευάσματος, οι οποίες καταχωρούνται αν κάποιος έχει εμβολιασθεί. «Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι σημάνσεις αυτές δεν υπάρχουν στο 80% των ατόμων αυτών που εμφανίζονται ως εμβολιασθέντες».

Ο Ρώσος επιστήμονας, αναφερόμενος στην πρακτικής της αγοράς πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, είπε ότι αποτελεί μέρος μόνο όσων στην πραγματικότητα συμβαίνουν. « Οι άνθρωποί ξοδεύουν χρήματα, και με τα δικά τους αυτά χρήματα στην συνέχεια νοσούν και πεθαίνουν. Κοροϊδεύουν τον εαυτό τους. Προφανώς με τον τρόπο αυτό αλλάζει η ψυχολογία τους. Νομίζουν ότι έχουν πράγματι εμβολιασθεί και παύουν να τηρούν τα όποια μέτρα προστασίας. Ο κίνδυνος να νοσήσουν αυξάνεται αισθητά, με αποτέλεσμα να αλλάζει η συμπεριφορά τους, αλλά εκτός των άλλων εκθέτουν σε θανατηφόρο απειλή και τους υπόλοιπους», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ