Ράαμπ προς Μισέλ: «Εντελώς ψευδής» ο ισχυρισμός περί απαγόρευσης εξαγωγών εμβολίων από τη Βρετανία

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με την οποία απορρίπτει ως «εντελώς ψευδή» τον ισχυρισμό ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει απαγόρευση στις εξαγωγές εμβολίων κατά του κορωνοϊού απέστειλε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών.

Είχε προηγηθεί ανάλογη απάντηση από εκπρόσωπο της βρετανικής κυβέρνησης στον ισχυρισμό που είχε διατυπώσει ο κ. Μισέλ στο τακτικό ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο που αποστέλλει σε δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της ΕΕ στο Λονδίνου κλήθηκε στο Foreign Office για διευκρινίσεις.

Στην επιστολή του ο κ. Ράαμπ αναφέρει ότι θέλει να αποκαταστήσει την αλήθεια και σημειώνει ότι όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει μαζί την πανδημία. Η επιστολή φέρεται να δηλώνει ρητώς ότι «η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει εμποδίσει την εξαγωγή ούτε ενός εμβολίου κατά της COVID-19 ή συστατικών του εμβολίου».

Η νέα αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών ακολουθεί τη διαμάχη που είχε προκύψει στα τέλη Ιανουαρίου αναφορικά με το κατά πόσο εμβόλια της AstraZeneca που παρασκευάζονται επί βρετανικού εδάφους θα έπρεπε να εξάγονται στην ΕΕ και τη ματαιωμένη σκέψη των Βρυξελλών να εμποδίσουν την εξαγωγή εμβολίων προς τη Βόρεια Ιρλανδία.

Πηγή: skai.gr