Πυροβολισμοί με νεκρούς σε σουπερμάρκετ στο Μπόλντερ του Κολοράντο

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σούπερ μάρκετ στο Μπόλντερ του Κολοράντο, με αποτέλεσμα 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο αφού ειδοποιήθηκαν για την παρουσία ενός ενόπλου στο πάρκινγκ του σουπερμάρκετ King Soopers.

Η αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη Μπόλντερ της πολιτείας Κολοράντο, η Μέρις Χέρολντ, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός – ο πρώτος που έφθασε στον τόπο της σφαγής – από πυρά ενόπλου μέσα σε σούπερ μάρκετ το απόγευμα χθες Δευτέρα.

Ο ύποπτος για το μακελειό τραυματίστηκε και συνελήφθη, πρόσθεσε η κυρία Χέρολντ.

Νωρίτερα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές προσκείμενες στην αστυνομία έκαναν λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς σε αυτό το νέο mass shooting (ο όρος αναφέρεται σε επιθέσεις με τη χρήση όπλων που έχουν τουλάχιστον τέσσερα θύματα) στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τουλάχιστον ένας άνδρας που φορούσε μόνο σορτσάκι, συνοδευόταν από τους αστυνομικούς έξω από το κατάστημα. Τα χέρια του ήταν δεμένα με χειροπέδες στην πλάτη και έδειχνε να έχει τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι. Ο ένοπλος συνελήφθη από την αστυνομία.
 

Πηγή: skai.gr