Κλείσιμο

Πυροβολισμοί και συλλήψεις στο Κουβέιτ

«Ακούμε πυροβολισμούς από την περιοχή Σουαϊμπίγια», δήλωσε μια πηγή χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Πρόκειται για την πέμπτη αντιπαράθεση που σημειώνεται φέτος ανάμεσα στην αστυνομία και ύποπτους ως μέλη της αλ-Κάιντα που πιστεύεται πως σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων στο Κουβέιτ και των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας.
Στο μεταξύ, στη γειτονική Σαουδική Αραβία, το κύμα της βίας των δύο τελευταίων ετών έχει στοιχίσει τη ζωή σε 221 ανθρώπους, εκ των οποίων 92 ύποπτοι, 90 άμαχοι και 39 αστυνομικοί, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Νάγεφ μπεν Αμπντέλ Αζίζ, δίνοντας για πρώτη φορά έναν επίσημο και λεπτομερή απολογισμό.
Ο υπουργός, ο οποίος έκανε την ανακοίνωση αυτή στη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης για τον αντιτρομοκρατικό αγώνα που διεξάγεται στο Ριάντ, διευκρίνισε πως η χώρα του επλήγη από «22 εγκληματικές ενέργειες - εκρήξεις, επιθέσεις και απαγωγές - που προκάλεσαν 90 νεκρούς μεταξύ των πολιτών και των (ξένων) κατοίκων και 507 τραυματίες».
Εξάλλου, πρόσθεσε, «39 αστυνομικοί έπεσαν ως μάρτυρες και 213 τραυματίστηκαν, ενώ 92 σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν μεταξύ (των μελών) της μειονότητας των παραστρατημένων», σύμφωνα με την επίσημη φρασεολογία που χρησιμοποιείται για του οπαδούς της αλ-Κάιντα στη Σαουδική Αραβία. Όπως δήλωσε ο υπουργός, οι επιθέσεις προκάλεσαν επίσης ζημιές άνω του ενός δισεκατομμυρίου ρεάλ (περίπου 265 εκατομμύρια δολάρια).
Κατά την έναρξη της διάσκεψης σήμερα ο πρίγκιπας διάδοχος Αμπντάλα μπεν Αμπντέλ Αζίζ ζήτησε τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Στη διάσκεψη αυτή, που θα συνεχιστεί ως την Τρίτη, συμμετέχουν αντιπροσωπείες άνω των 50 χωρών και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.
Πηγή: skai.gr