Πύραυλοι και ραντάρ για τη Λιβύη

Πύραυλοι και ραντάρ για τη Λιβύη
Ο όμιλος αεροναυπηγικής EADS επιβεβαίωσε την οριστικοποίηση συμβολαίου αγοράς πυραύλων από τη Λιβύη.

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε ύστερα από μια περίοδο συνομιλιών και διαπραγματεύσεων τουλάχιστον 18 μηνών, αναφέρεται στην ανακοίνωση της EADS στην οποία διευκρινίζεται ότι το συμβόλαιο αναμένεται να υπογραφεί από τον λίβυο πελάτη.

Παράλληλα ο όμιλος αεροναυπηγικής διευκρινίζει ότι το συμβόλαιο για συστήματα επικοινωνιών Tetra είναι υπό οριστικοποίηση με τη Λιβύη, ύστερα από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων. Ωστόσο δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα.

Ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ερβέ Μορίν δήλωσε μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL ότι η Λιβύη έχει υπογράψει επιστολή πρόθεσης για την αγορά από τη Γαλλία αντιαρματικών πυραύλων.

Τα συμβόλαια δεν έχουν υπογραφεί επισήμως. Υπάρχει μια επιστολή πρόθεσης της Λιβύης στην οποία αναφέρεται ότι επιθυμεί να αγοράσει πυραύλους Μίλαν, για την οποία υπάρχει ήδη μια συμφωνία διυπουργικής επιτροπής το Φεβρουάριο του 2007. Υπάρχει επίσης μια συμφωνία για συστήματα επικοινωνιών, πρόσθεσε.

Οι αγορές αυτές στις οποίες προχωρεί η Λιβύη δημοσιοποιήθηκαν, από την εφημερίδα Λε Μοντ στην οποία είχε παραχωρήσει συνέντευξη ο γιός του συνταγματάρχη Καντάφι, Σέιφ αλ Ισλάμ.

Λίβυος αξιωματούχος στην Τρίπολη ανακοίνωσε ότι η χώρα του υπέγραψε συμβόλαια αμυντικού εξοπλισμού με τη MBDA, θυγατρική του ομίλου EADS, για την αγορά αντιαρματικών πυραύλων Μίλαν ύψους 168 εκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή: skai.gr