Πύραυλοι και εκρηκτικά

Εξι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ. Δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές.

Οι έξι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και ο ένας έπεσε στο κέντρο της πόλης Σντερότ κοντά σε παιδική χαρά, διευκρίνισε αξιωματικός.

Στη διάρκεια της νύχτας, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε 24 Παλαιστίνιους που θεωρούνται ύποπτοι για αντισραηλινές δραστηριότητες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αιγυπτιακή αστυνομία βρήκε και κατάσχεσε 2,75 τόννους εκρηκτικών στο κέντρο της περιοχής του Σινά σήμερα , όπως ανακοινώθηκε από αξιωματούχο ασφαλείας.

Τα εκρηκτικά ήταν κρυμμένα σε 54 πλαστικές σακούλες και βρέθηκαν μετά από εξονυχιστική έρευνα των ειδικών δυνάμεων στην περιοχή της ελ Γκεφγκάφα και σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να είχαν προορισμό τα παλαιστινιακά εδάφη.

Είναι γεγονός ότι η αιγυπτιακή αστυνομία συχνά βρίσκει μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών και σφαιρών στο Σινά, ορισμένα κρυμμένα σε τούνελ κοντά στα σύνορα με τη γειτονική Γάζα, όπως τελευταία στις 5 Αυγούστου που βρέθηκαν στην περιοχή ελΓκεφγκάφα 500 κιλά εκρηκτικών.

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση διέταξε την παύση της λειτουργίας 17 νέων οργανώσεων που κατηγορούνται ότι δραστηριοποιούνται παράνομα, ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ είχε ήδη ανακοινώσει στις 28 Αυγούστου το κλείσιμο 103 οργανώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Η Χαμάς που πήρε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας δια της βίας στις 15 Ιουνίου, είχε καταγγείλει τότε έναν πόλεμο που διεξάγεται υπό την κυβέρνηση του Φαγιάντ εναντίον των οργανώσεών της.

Το υπουργείο αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία 17 οργανώσεων και να προχωρήσει στη διάλυσή τους. Τις προειδοποιήσαμε εδώ και τρεις μήνες ότι πρέπει να ρυθμίσουν το καθεστώς τους, αλλά δεν μας απάντησαν, είπε ο αξιωματούχος χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες για τις οργανώσεις αυτές.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή νομοθεσία, οι οργανώσεις που θεωρούν ότι έχουν βλαφθεί, μπορούν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη σε διάστημα 30 ημερών μετά την απόφαση για τη διάλυσή τους από το υπουργείο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε άλλες 50 οργανώσεις έχει ζητηθεί να ρυθμίσουν το καθεστώς τους.

Η Χαμάς κατηγορεί τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, αρχηγό της Φάταχ, ότι συλλαμβάνει οπαδούς της και ότι κλείνει τις οργανώσεις της στη Δυτική Όχθη για να αποδυναμώσει την παρουσία της σε αυτό το έδαφος.
Πηγή: skai.gr