Κλείσιμο

Πυρά του δημάρχου του Λονδίνου κατά του Μπους

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, που αναμένεται στη βρετανική πρωτεύουσα για επίσημη επίσκεψη τριών ημερών, αντιπροσωπεύει «τη μεγαλύτερη απειλή που έχουμε ποτέ δει για τη ζωή σε αυτό τον πλανήτη».
Σε συνέντευξή του στην επιθεώρηση The Ecologist Magazine, ο Λίβινγκστον τόνισε ότι η πολιτική που ακολουθεί ο Τζορτζ Μπους «θα μας οδηγήσει κατευθείαν στην πλήρη καταστροφή».
Ο Λίβινγκστον τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του αμερικανού προέδρου στο Λονδίνο εκείνος θα οργανώσει μία εναλλακτική δεξίωση, στην οποία θα προσκαλέσει μεταξύ άλλων τον αμερικανό κινηματογραφιστή Μάικλ Μουρ, καθώς και εκπροσώπους όλων των ειρηνιστικών κινημάτων, για μία «αντιδεξίωση Τζορτζ Μπους».
«Δεν αναγνωρίζω επισήμως τον Τζορτζ Μπους, διότι δεν εξελέγη επισήμως», δήλωσε ακόμα ο δήμαρχος αναφερόμενος στο εκλογικό θρίλερ των προεδρικών εκλογών του 2000 από το οποίο αναδείχθηκε τελικά νικητής ο νυν πρόεδρος.
Πρόκειται για την πιο βίαιη φραστική επίθεση που έχει εξαπολύσει ο Λίβινγκστον εναντίον του Τζορτζ Μπους, αλλά όχι και η μοναδική.
Τον περασμένο Μάιο, μιλώντας στην τηλεόραση του BBC είχε συγκρίνει την αμερικανική κυβέρνηση με το καθεστώς του Σαντάμ Χουσέιν.
``Πρόκειται για μία κυβέρνηση χωρίς καμμία απολύτως στήριξη και ανυπομονώ να τη δω να ανατρέπεται, όπως ανυπομονούσα για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν``, ανέφερε ο Κεν Λίβινγκστον.
Ο δήμαρχος το Λονδίνου, γνωστός ως ``Κόκκινος Κεν``, υπήρξε ένας από τους πιο σφοδρούς πολέμιους της εμπλοκής της Βρετανίας στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.
Πηγή: skai.gr