Κλείσιμο

Πυρά αντιπολίτευσης σε Ερντογάν: Βάζει και τα παιδιά στην πολιτική του

Βολές κατά του Ταγιπ Ερντογάν εξαπολύει η αντιπολίτευση, κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρο ότι βάζει τα παιδιά στην πολιτική του.

Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη Ερντογάν στην Τραπεζούντα, όπου τελειώνοντας την ομιλία του ένα παιδί ανέβηκε στη σκηνή και άρχισε να λέει λόγια κατά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μάλιστα δε δίστασε το μικρό αγόρι να τον αποκαλεί και «προδότη».

Προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος του έδωσε το μικρόφωνο για να το ξαναπεί.

Ο Ερντογάν χαμογελούσε όση ώρα μιλούσε φανατισμένα το παιδί, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση Κιλιτσντάρογλου.

Το Σαββατοκύριακο συνεχίστηκαν οι καθαιρέσεις από τον Τούρκο πρόεδρο. «Αποκεφάλισε» τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον επικεφαλής Στατιστικής Υπηρεσίας. 

Παράλληλα, επανέρχονται οι θεωρίες για να υπογράψει συμφωνίες η Τουρκία για ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ισραήλ όπως έγινε με τη Λιβύη, όπως αναφέρει σημερινό άρθρο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η ακύρωση της East Med είναι μια ευκαιρία και «τώρα πια πιάνουμε την άκρη του νήματος», ενώ παραδέχεται ότι την είχανε χάσει.

Πάντως δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση ή συνάντησεις από την πλευρά του Ισραήλ, ενώ όπως είπε και ο Μανώλης Κωστίδης πρόκειται για ακραία σενάρια τα οποί ααγνοούν την ύπαρξη της Κύπρου.

Την ίδια ώρα, η Hurriyet σχολιάζει το ζήτημα με τις μάσκες που μοιράστηκαν στην Ελληνική Βουλή και η παραγωγή έγινε στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τορυκικές μάσκες έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι «η  τουρκική μάσκα ήρθε βαριά στην Ελλάδα».

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr