Ψυχιατρική μονάδα αναζητούσε τον δράστη της επίθεσης του Ρέντινγκ το προηγούμενο βράδυ

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ειδική μονάδα ψυχικής υγείας είχε κληθεί να αναζητήσει το δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στο Ρέντινγκ Καΐρι Σααντάλαχ το προηγούμενο βράδυ, αποκαλύπτει η Daily Mail.

Ο 25χρονος Λίβυος σκότωσε τρεις φίλους που απολάμβαναν τον καλό καιρό σε πάρκο της πόλης το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς τα κίνητρά του να έχουν αποσαφηνιστεί.

Μετά από τις πληροφορίες ότι ενώ βρισκόταν στη φυλακή λάμβανε ισχυρά φάρμακα για μετατραυματικό στρες και διαταραχή προσωπικότητας, η Mail αναφέρει ότι οι ψυχιατρικές αρχές που είχαν επιφορτιστεί με την επιτήρησή του μετά από την πρόωρη αποφυλάκισή του τον επισκέφθηκαν στο διαμέρισμά του το βράδυ της Παρασκευής για έλεγχο ρουτίνας.

Όταν διαπίστωσαν ότι απουσίαζε, κάλεσαν την ειδική μονάδα που απαρτίζεται από αστυνομικούς και ψυχιατρικούς νοσηλευτές. Τα μέλη της ομάδας αυτής εντόπισαν τον 25χρονο να περιφέρεται σε δρόμους του Ρέντινγκ και πιστεύεται ότι τον συνόδευσαν πίσω στο διαμέρισμά του.

Ο Σααντάλαχ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και μάλιστα πιστεύεται ότι η απόφαση για μείωσης της ποινής φυλάκισης που του είχε επιβληθεί για επίθεση, πρόκληση σωματικής βλάβης και κατοχή αιχμηρών αντικειμένων οφειλόταν σε αυτά τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Φέρεται επίσης το Νοέμβριο του 2018 να είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς σε μια γέφυρα δηλώνοντας έτοιμος να αυτοκτονήσει πέφτοντας από ύψος.

Έχει επίσης καταγεγραμμένο ιστορικό προβλημάτων με χρέη και έλλειψη στέγης, υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών και κατάχρηση ουσιών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εξάλλου, πέρα από τα προβλήματα ψυχικής υγείας και πιθανή διασύνδεσή του με την Ισλαμιστική τρομοκρατία, οι αρχές διατηρούν ανοιχ5 ως γραμμή έρευνας και την πιθανότητα η επίθεση να είχε ο ο φοβικά κίνητρα, καθώς και τα τρία θύματα ήταν ομοφυλόφιλοι.

Πηγή: skai.gr