Ψήφος εμπιστοσύνης στον Ερντογάν

Η νέα κυβέρνηση του Ερντογάν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο

Σε σύνολο 535 βουλευτών που ήταν παρόντες οι 337 ψήφισαν ναικαι οι 197 οχι, ενώ υπήρχε μία αποχή, είπε ο Τοπκάν.

Στην νέα βουλή , που έχει 550 έδρες, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν, έχει 339 έδρες.

Οι στρατηγοί απουσίασαν και πάλι από δημόσια εκδήλωση του προέδρου της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ

Το γραφείο του προέδρου, ο οποίος είναι ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, υποβάθμισε το γεγονός, λέγοντας ότι οι στρατηγοί είχαν δηλώσει πως είχαν άλλες πιεστικές δεσμεύσεις.

Η πληροφορία ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και οι διοικητές των δυνάμεων θα είναι εκτός Άγκυρας για προγραμματισμένες στρατιωτικές δραστηριότητες είχε δοθεί στον πρόεδρο στις 30 Αυγούστου, πριν δηλαδή σχεδιαστεί αυτή η πρόσκληση, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γκιούλ.

Στη δεξίωση πήραν μέρος υπουργοί, βουλευτές, δικαστές και διπλωμάτες. Σύμφωνα με τις εφημερίδες, τις ένοπλες δυνάμεις επρόκειτο να εκπροσωπήσει ένας αξιωματικός χαμηλότερου βαθμού.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, μποϊκοτάρισε τη δεξίωση.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, οι κορυφαίοι στρατιωτικοί διοικητές σχεδιάζουν να επιθεωρήσουν αυτή την εβδομάδα θέσεις του στρατού σε διάφορα σημεία της Τουρκίας.

Τη λύπη του εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν, για τις πυρκαγιές που έπληξαν την Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Σε σύντομη συνάντησή του στην Άγκυρα με τον Έλληνα πρέσβη κ. Γιώργο Γεννηματά, στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Ερντογάν ζήτησε να μάθει πως εξελίσσεται η κατάσταση και εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη λύπη του ιδίου, της κυβερνήσεώς του και του τουρκικού λαού για την καταστροφή που έπληξε την Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr