Ψήφισμα συγγενών αγνοουμένων προς τον πρόεδρο Παπαδόπουλο

Οι συγγενείς των Κυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων διακήρυξαν χθες την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την πλήρη διακρίβωση, με πειστικά στοιχεία, της τύχης όλων των αγνοουμένων.
Σε ψήφισμα προς τον πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, που επιδόθηκε στον υφυπουργό παρά τω προέδρω Χριστόδουλο Πασιαρδή, οι συγγενείς των αγνοουμένων εκφράζουν την πικρία και την απογοήτευσή τους, γιατί καμιά ουσιαστική πρόοδος δεν υπήρξε στο τραγικό αυτό πρόβλημα. Οι συγγενείς καλούν τον πρόεδρο Παπαδόπουλο να ανανεώσει τις προσπάθειές του προς κάθε δυνατή κατεύθυνση για άμεση λύση του προβλήματος. Τον καλούν επίσης να καταστήσει σαφές σ` όλους πως δεν νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.
Πριν από την επίδοση του ψηφίσματος οι συγγενείς των αγνοουμένων οργάνωσαν εκδήλωση και στη συνέχεια πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο. Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση εκ μέρους του Προέδρου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι η επίλυση του προβλήματος αποτελεί για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση θέμα υψίστης και πρωταρχικής σημασίας.
Ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι η θέση της ελληνικής κυπριακής πλευράς είναι η διακρίβωση, κατά πειστικό τρόπο, της τύχης και του τελευταίου αγνοουμένου, σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξάρτητα από την πορεία επίλυσης του Κυπριακού. Ο εκπρόσωπος επέκρινε την τουρκική πλευρά για την αδιάλλακτη στάση, που τηρεί στο ζήτημα αυτό και την κάλεσε να δώσει δείγματα καλής θέλησης και διάθεσης. Ο κ. Χρυσοστομίδης διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Παπαδόπουλος θα συνεχίσει να εγείρει το πρόβλημα, ως καθαρά ανθρωπιστικό, όπως έπραξε και στις διαπραγματεύσεις της Λουκέρνης.
Πηγή: skai.gr