Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid: Σε χρήση του και στις ΗΠΑ προσβλέπει η ΕΕ

Τη σημασία του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού υπογράμμισε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Υπουργικής Διάσκεψης Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στη Λισαβόνα.

«Από την 1η Ιουλίου θα έχουμε τη χρήση ενός πιστοποιητικού σε επίπεδο ΕΕ, αλλά θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι μόνο για την οργάνωση της ελεύθερης μετακίνησης εντός της ΕΕ, και να δούμε τι είδους πρόοδο είναι πιθανόν να έχουμε με τις ΗΠΑ», σημείωσε ο Ντιντιέ Ρέιντερς και προσέθεσε ότι «το πιστοποιητικό της ΕΕ είναι πολύ σημαντικό για την ΕΕ, αλλά επίσης διαλειτουργικό με τρίτα μέρη και εταίρους».

«Τώρα που η Αμερική επέστρεψε και η ΕΕ είναι ακόμη εκεί, επιστρέψαμε μαζί σε διεθνείς συζητήσεις», επισήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο ΕΜΑ ενέκρινε δύο νέες μονάδες παραγωγής του εμβολίου της Pfizer στη Γερμανία

Η επιτροπή του ΕΜΑ για τα ανθρώπινα φάρμακα (CHMP) ενέκρινε δύο πρόσθετες μονάδες παραγωγής για το εμβόλιο Comirnaty, κατά της COVID-19, που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, το ένα εργοστάσιο που εγκρίθηκε βρίσκεται στο Reinbek της Γερμανίας και λειτουργεί από την Allergopharma GmbH & Co. KG. Το δεύτερο εργοστάσιο βρίσκεται στο Stein της Ελβετίας, και το διαχειρίζεται η Novartis Pharma. Kαι οι δύο αυτές νέες μονάδες παραγωγής του Comirnaty, θα εκτελέσουν βήματα κατασκευής τελικών προϊόντων σε διάφορα στάδια της διαδικασίας. «Αναμένεται να υποστηρίξουν τη συνεχιζόμενη παροχή Comirnaty στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει ο ΕΜΑ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η εν λόγω σύσταση δεν απαιτεί απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ως εκ τούτου, οι δύο νέες μονάδες παραγωγής του Comirnaty, μπορούν να τεθούν σε λειτουργία αμέσως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: ΗΠΑ ΕΕ