Πρωτοβουλία Γυναικών για τη συμπαράσταση στις γυναίκες της Παλαιστίνης και του Λιβάνου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, θα πραγματοποιήσει η «Πρωτοβουλία Γυναικών για τη συμπαράσταση στις γυναίκες της Παλαιστίνης και του Λιβάνου» σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση - έκκληση.
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το βράδυ και οι συμμετέχουσες θα είναι - προαιρετικά - ντυμένες στα μαύρα και θα κρατούν αναμμένα κεριά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η «Πρωτοβουλία Γυναικών» με αυτή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητά μεταξύ άλλων: «Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος, να σταματήσει η μαζική δολοφονία αμάχων γυναικών και παιδιών, να βγει η διεθνής κοινότητα από τον λήθαργο και την αδράνεια και να πάρει μέτρα για την άμεση λήξη της ισραηλινής επιδρομής στο Λίβανο και τη Γάζα». Παράλληλα στην έκκληση, τονίζεται η αλληλεγγύη της «Πρωτοβουλίας Γυναικών": «Στις γυναίκες της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και του Ισραήλ που αγωνίζονται για την ειρήνη» ενώ καταλήγει αναφέροντας ότι «δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλές. Η σιωπή οπλίζει το χέρι αυτού που αύριο θα στερήσει ίσως και την δική μας ζωή».
Στην επιτροπή πρωτοβουλίας γυναικών, μεταξύ άλλων, μετέχουν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του ανθρώπου Αλίκη Μαραγκοπούλου, η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου, η Πανεπιστημιακός Ειρήνη Λαγάνη, οι δημοσιογράφοι Νανά Νταουντάκη και Φανή Πετραλιά και η ακτιβίστρια Μαρία Νικηφόρου.
πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr