Κλείσιμο

Πρόθυμος να βοηθήσει στην πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα ο Πάπας με έναν όρο

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να μεσολαβήσει για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη Βενεζουέλα εμφανίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν του το ζητήσουν και οι δύο πλευρές. 

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανέφερε σε συνέντευξή του ότι είχε στείλει επιστολή στον πάπα στην οποία του ζητούσε να μεσολαβήσει και να διευκολύνει τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών. 

Ο πάπας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροσκάφος που επέβαινε κατά την επιστροφή του από το Άμπου Ντάμπι, ενημέρωσε πως δεν έχει διαβάσει ακόμα την επιστολή του Μαδούρο αλλά ότι θα το κάνει αργότερα και θα δει τι μπορεί να γίνει αλλά ο όρος είναι να του το ζητήσουν και οι δυο πλευρές. 

Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο οι ΗΠΑ, αρκετές χώρες της ΕΕ και οι δυνάμεις της Νότιας Αμερικής αναγνωρίζουν ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας- αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις με τον Mαδούρο και τον κάλεσε να εγκαταλείψει την εξουσία. 

Το Βατικανό είναι γνωστό ότι παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στη Βενεζουέλα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πάπας αρνήθηκε να πει με ποιον από τους δυο άνδρες συντάσσεται, λέγοντας ότι υποστήριξε «ολόκληρο το λαό της Βενεζουέλας», και εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο «αιματοχυσίας». 

Πηγή: skai.gr