Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει από την Τρίτη να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού εντός 48 ωρών πριν από το ταξίδι τους.

Η απόφαση λήφθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση σε σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής για την πανδημία το βράδυ του Σαββάτου.

Το τεστ μπορεί να είναι μοριακό τύπου PCR είτε rapid τεστ και θα πρέπει να γίνεται από όλους ανεξαρτήτως καθεστώτος εμβολιασμού.

Το μέτρο, που επανέρχεται στις υποχρεώσεις των ταξιδιωτών μετά από μήνες, ακολουθεί την απόφαση για υποβολή των επισκεπτών στη χώρα σε τεστ PCR εντός 48 ωρών από την άφιξη και για υποχρέωση απομόνωσης μέχρι να λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα.

Ανακοινώνοντας την απόφαση ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ είπε ότι η απόφαση λήφθηκε λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον που συνδέονται με ταξίδια.

Σύμφωνα με τον κ. Τζάβιντ, πλέον έχουν εντοπιστεί 160 κρούσματα της Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης, από τα ξημερώματα της Δευτέρας η Νιγηρία τοποθετείται στην κόκκινη βρετανική ταξιδιωτική λίστα, όπου βρίσκονται δέκα νοτιοαφρικανικές χώρες. Ηπίως εξήγησε ο Βρετανός Υπουργός Υγείας, είναι η χώρα με τα δεύτερα περισσότερα κρούσματα Όμικρον μετά από τη Νότια Αφρική.

Πλέον μόνο Βρετανοί υπήκοοι και μόνιμοι κάτοικοι Ην. Βασιλείου θα γίνονται δεκτοί από τη Νιγηρία και αυτοί με υποχρέωση δεκαήμερης καραντίνας σε ξενοδοχείο.
 

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις