Προσπάθεια αποσταθεροποίησης βλέπει η ηγεσία της Γεωργίας

Προσπάθεια να διασαλευτεί η τάξη ενόψει των προεδρικών εκλογών από τις οποίες θα αναδειχθεί ο διάδοχος του Έντβαρντ Σεβαρντνάντζε χαρακτήρισε η εκτελούσα χρέη προέδρου, Νίνο Μπουρντζανάντζε την έκρηξη που έγινε χθες το βράδυ στο μέγαρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στην Τιφλίδα.
«Υπάρχουν ορισμένες δυνάμεις στη Γεωργία που ενδιαφέρονται να προκαλέσουν πανικό σε αυτή την κοινωνία, αλλά θέλω να πω στην κοινωνία μας ότι εμείς, οι νέοι ηγέτες, δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε η Νίνο Μπουρντζανάντζε. «Θα είμαστε σε θέση να κάνουμε προεδρικές εκλογές τον Ιανουάριο», διαβεβαίωσε η εκτελούσα χρέη προέδρου μετά την παραίτηση Σεβαρντνάντζε.
Η έκρηξη στο κτίριο της δημόσιας τηλεόρασης έγινε την ώρα που μεταδιδόταν απευθείας συνέντευξη του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τιφλίδα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε τζάμια του κτιρίου και σε κάποια περίπτερα που βρίσκονται στον περίβολο. Το υπουργείο κρατικής ασφάλειας της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η έκρηξη ήταν ισχυρή, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν θύματα.
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Γεωργίας, Βλάντιμιρ Τσκικβισβίλι, δήλωσε ότι η έκρηξη αποδεικνύει πως η κατάσταση στη Γεωργία δεν έχει εξομαλυνθεί μετά την λεγόμενη «βελούδινη επανάσταση», που είχε ως αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε παραίτηση ο πρόεδρος Έντβαρντ Σεβαρντνάντζε. «Αυτό που συνέβη αποτελεί απόδειξη για την αστάθεια που επικρατεί στη Γεωργία», δήλωσε ο ρώσος διπλωμάτης.
Πηγή: skai.gr