Προσωπική υπόθεση της Μέρκελ το τρέμουλο, δηλώνουν οι περισσότεροι Γερμανοί

Η πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί την υγεία της ’νγκελα Μέρκελ προσωπική υπόθεση, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στον απόηχο των τριών επεισοδίων όπου η καγκελάριος κινηματογραφήθηκε να τρέμει ανεξέλεγκτα δημοσίως.

Το 59% των ερωτηθέντων απάντησε πως το τρέμουλο εμπίπτει στην προσωπική ζωή της κ. Μέρκελ και συνεπώς η αρχηγός της κυβέρνησης δεν χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες.

Το 34% αντέτεινε ότι πρόκειται για θέμα δημόσιου ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Augsburger Allgemeinen».

Το πρόβλημα παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στα μέσα Ιουνίου, όταν η καγκελάριος εθεάθη να τρέμει ενώ στεκόταν δίπλα στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας. Η ίδια φάνηκε να αποδίδει την κρίση σε αφυδάτωση, υποστηρίζοντας πως αισθάνθηκε καλά αφότου ήπιε νερό.

Ωστόσο το τρέμουλο εμφανίστηκε δύο ακόμα φορές. Προχθές Πέμπτη, καταστρατηγώντας το πρωτόκολλο, η κ. Μέρκελ υποδέχτηκε την πρωθυπουργό της Δανίας καθιστή.

Η καγκελάριος, που θα γιορτάσει τα 65α γενέθλιά της την επόμενη εβδομάδα, έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει πως είναι καλά. Έχει όμως αποφύγει να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Η κ. Μέρκελ, που υπηρετεί στην καγκελαρία από το 2005 και διανύει την τέταρτη θητεία της, σχεδιάζει να αποχωρήσει από την εξουσία μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021, όπου δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα.
Πηγή: skai.gr