Προς νέα κυβέρνηση στην Ιταλία

Ο πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας, Φράνκο Μαρίνι, θα προχωρήσει σε έναν τελευταίο γύρο διαβουλεύσεων αργότερα τη Δευτέρα, με σκοπό το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Όπως είπε ο ίδιος \"υπάρχουν ακόμα ελπίδες\".

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μαρίνι έλαβε εντολή από τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο να συντονίσει το διάλογο μεταξύ των πολιτικών κομμάτων ώστε η χώρα να βγει από την πολιτική κρίση σε μια προσπάθεια εξασφάλισης της στήριξής τους στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα προχωρούσε σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, με τον οποίο θα διασφαλίζονται σταθερότερες κυβερνήσεις.

Όμως ο Μαρίνι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει τη στήριξη του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολιτευόμενης κεντροδεξιάς, που ζητεί άμεσα εκλογές για τον τερματισμό της κυβερνητικής κρίσης, η οποία ξέσπασε με την παραίτηση του κεντροαριστερού πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι, στις 24 Ιανουαρίου.

Τη Δευτέρα, ο Μαρίνι αναμένεται να συναντηθεί με τον ηγέτη της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος, παρά τον θάνατο της μητέρας του την Κυριακή, θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας του κόμματός του \"Φόρτσα Ιτάλια\" στις διαπραγματεύσεις.
Πηγή: skai.gr