Προκλητική φιέστα Ερντογάν με άλωση Κωνσταντινούπολης και Γαλάζια Πατρίδα

Προκλητική φιέστα Ερντογάν με άλωση Κωνσταντινούπολης και Γαλάζια Πατρίδα

Ρεσιτάλ προκλητικότητας από τον Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη χθεσινή, πομπώδη εκδήλωση για τον εθνική Εορτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας στο προεδρικό μέγαρο. Ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στο εσωτερικό του ακροατήριο και στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στο εξωτερικό, παρουσίασε βίντεο με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και συνομίλησε ζωντανά με τουρκική φρεγάτα που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο.

«Ως φρεγάτα Gokceada εκτελούμε τα καθήκοντα μας νοτιοδυτικά της Κύπρου. Και συνοδεύουμε το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ και το προστατεύουμε. Εκτελούμε τα καθήκοντά μας είμαστε υπερήφανοι και κυματίζουμε την υπερήφανη σημαία μας. Είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα, η οποία έχει έκταση 462.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί», είπε ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας, αντιπλοίαρχος Ενγκιν Αγάμις.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, έσπευσε αμέσως μετά να δηλώσει ενώπιον ξένων αντιπροσωπειών, ότι δεν πρόκειται η Τουρκία να κάνει πίσω από τα «δικαιώματά της», στην περιοχή, επικαλούμενος μάλιστα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

«Η Δύση ενοχλείται πάρα πολύ από την παρουσία των πλοίων μας στις θάλασσες αυτές και μας λένε "αποσυρθείτε από εδώ". Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Στα εδάφη αυτά, στις θάλασσες αυτές, έχουμε δικαιώματα». 

Κατά την φιέστα στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο, παρουσιάστηκε επίσης βίντεο για την εθνική επέτειο, που μεταξύ άλλων είχε αναφορές στην άλωση της Κωνσταντινούπολης.

«Το 1453 άλλαξε  η ροή της ιστορίας και υψώθηκε η σημαία μας στα τείχη της Κωνσταντινούπολης. Τα τείχη που κατέρρευσαν, τα κανόνια που φλέγονταν, οι πύργοι που πήραν φωτιά, τα πλοία που προχώρησαν στην ξηρά , ήταν η απόδειξη του θάρρους των πολεμιστών του Πορθητή που έδιναν μάχη σε επτά λόφους», ακούγεται στο βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Ερντογάν είναι φανερά ενισχυμένος στο εσωτερικό της χώρας του μετά και την επέμβαση στη βορειοανατολική Συρία. Δείχνουν ότι η συμμαχία με τον Μπαχτσελί, που είχε πέσει μέχρι και στο 38% πλέον αγγίζει το όριο του 50%.

Πηγή: skai.gr